14 Ağustos 2011 Pazar

Konserve

Domates - biber müptelası olan bünyemi kışın da besleyebilmek için konserve yaptık :)
 
Domatesleri yıkayıp dörde böldük. Genelde kabukları soyuyorlar ama büyük parçalar halinde olduğu için biz soymadık. Biberleri köy biberi, çarliston ve sivri biberden karıştırarak kullandık. Onları da yıkayıp, ayıklayıp üçe böldük. Her ikisini de biraz sıvıyağın içinde yumuşayana kadar pişirdik. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak deepfreeze'e kaldırdık. Kışın bolonez soslu spagettimi susuz ve tatsız domatesler süslemeyecek :)

Elim değmişken bir de kısır yaptım. Belki ilham olur size :)


Bir de tavuk suyuna şehriye çorbası, hamaratlığım üzerimde  :)

10 yorum:

  1. Ne güzerl yapmışsın konserveleri...Kışın afiyetle yersin inşallah , ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. @içimizdeki karnaval, sağol canım, zahmetli ama değdi :)

    YanıtlaSil
  3. nasıl da canımı çektirdin hepsine. konserve hiç yapmadım ama dur anneme sölüyim yapsın bana ne.

    iki kişilikli olmak ne güzel. seni kıskanmamak elde değil.
    :)

    YanıtlaSil
  4. @deeptone, anneler bugünler için :)
    bazen güzel bazen de kabus gibi :)

    YanıtlaSil
  5. yaa domates ilgimi çekti, bende bunun sıkıntısını kışın cok ceken biri olarak,yapabilirim ....emeğine sağlık..

    http://gozdenin-gozunden.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. @gözde'nin gözünden, çok rahat edersin benden söylemesi :)

    YanıtlaSil
  7. Bence fazla kişilikli olmak çok eglenceli :)

    Bende denicem bunları hiç yapmamıştım. ayrıca kısırada bayıldım ellerinize saglık ve afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  8. @Aslı, öyle mi dersin? :)
    konserveyi mutlaka dene domatesler bitmeden :)

    YanıtlaSil
  9. Eline saglik,biz de boyle yaptik :)

    YanıtlaSil
  10. @luzumsuzisleruzmani, aklın yolu bir :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...