23 Ağustos 2011 Salı

Kimse Tapusuna Güvenmesin!




"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sit kararı alan koruma kurulu üyelerinin görevine son verdi. Cumhuriyet tarihi boyunca alınan sit kararları yeniden gözden geçirilecek. Bu kararla Çevre Bakanlığı, çevrecilerin en büyük yasal dayanaklarını ellerinden aldı." Kaynak

Bakanlık kurulma sebebini bugün göstermiş oldu. Şehirciliği geliştirmek ya da Türkiye'nin kentsel dönüşümünü tamamlamak kimsenin derdi değil, hiç olmadı. Gözlerini artık tükenmeye başlamış sit alanlarına diktikleri zaten biliniyordu ama bu kadar yüzsüzlük pes dedirtti. Akdeniz'de yerine otel dikmek için yakılan arazileri hatırlattı bana, nedense(!)

"Hükümet 17 Ağustos’ta yürürlüğe giren yeni bir kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilerini genişletti. İmar, ruhsatlandırma, denetim, kamulaştırma, kentsel dönüşüm, tabiat varlıklarına ilişkin tüm tasarruf bakanlığa devrediliyor. TMMOB kararname sonrası uyardı: "Hiç kimse ama hiç kimse artık elindeki tapuya güvenmesin. Tapu ve araziler üzerinde istediği tasarrufu yapma yetkisi yalnızca ve yalnızca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndadır." Kaynak

Kamu arazilerini parselledikleri yetmedi şimdi de şahıs mülklerine dadanıyorlar. Artık resmi belgelere de güvenemeyeceğiz, bakanlık canı ne isterse onu yapmakta özgür. Bu kadar yetkiyle donatılmaları gerçekten tehlikeli, bu işin sonu nereye varacak düşünmek bile istemiyorum.


2 yorum:

  1. Tapu kazanılmış haktır ve devlet dahil kimsa bu hakkı kötüye kullanamaz. Kullanırsa önümüzdeki yıllarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden çok sayıda aleyhe dava haberi duyacağız demektir.

    YanıtlaSil
  2. @bahar006, kılıfına uydururlar mutlaka. İstimlak için ne gerekçeler gösterirler kim bilir? İstimlak bedeli diye sadakamızı da verip kapının önüne koyarlarsa hiç şaşırmam.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...