25 Ağustos 2011 Perşembe

Göreme Teknik Gezisi - 1

Bu yazıyı senenin başında yayınlamıştım. O zamanlar fazla takipçim yoktu, in cin top oynuyordu buralarda :) Tekrar yayınlama sebebime gelince, her zaman yeni yerler keşfedecek fırsatım olmuyor, teknik geziler çok iyi bu yönden. Her ne kadar ordayken ruhum bedenimden ayrılmaya çalışıyor da içerden birileri kafasına tavayla vuruyormuş gibi hissetsem de güzel yerdi Göreme. (çift kişilikli ve deli olduğumu söylememiş miydim yoksa?!)

Göreme'ye dönemin başında gitmiştik. 1-4 Ekim arasıydı galiba. Sınıfın yarısı Göreme, diğer yarısı Uçhisar üzerinde çalıştığı için herkes kendi bölgesinde kaldı. Daha önce görmüş olduğumdan mıdır yoksa çok da ilginç bulmadığımdan mı bilinmez çok sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Proje gezisi olduğu için bize verilen araziyi gezip, arazi kullanımını tespit ettik. Eğimin %25 lere ulaştığı bir beldede, tırmanmak zorunda kaldığımız daracık sokaklar bizi fena halde yordu. Tabi bir de kentin organik dokusunun yarattığı karmaşa, iç içe geçmiş yapılar yüzünden sürekli kaybolmamız da tuz biber oldu. Pansiyon olarak kullanılan müstakil bir evde konakladık. Diğer pansiyonlara göre fena değildi. Yemekler güzeldi :) Son gün Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve, Avanos ve Uçhisar Kalesi'ni gezdik. Hayatta bir kere gidilip, konaklamadan gezilip vakit geçirilebilecek bir yer. Daha fazlasını benim bünye kaldırmadı :) Aslında bu söylediklerim Kapadokya'nın tamamı için geçerli. Ürgüp istisnası dışında. Büyük ve fazla sayıdaki otelleri, restorantları ile kalınacaksa öncelikle tercih edilebilecek bir yer. Ben gideceksem denizi, sahili olan bir yere giderim o ayrı :)

Yukarılarda kaya oyma oteller vardı. Pansiyonların 3-4 katı fiyatlı olsalar da manzara, kayanın içinde kalma fırsatı ve belime batan yatak yayları düşünülünce daha tercih edilesi yerler :)

Yükseklerden bir Göreme manzarası.

Otantik bir restorant

Hediyelik eşya dükkanları


Göreme Açık Hava Müzesi'nde turistlerin toplu fotoğraf çekimleri :)

Açık Hava Müzesi'ne belli bi ücret ödeyip giriyorsunuz. Biz öğrenci kontenjanından yaralandık :)
Dünya Kültür Mirası listesinde yer aldığı için Kapadokya'ya gelen herkes mutlaka ziyaret ediyor. Bayağı kalabalıktı. Güneşli olsa da hava soğuktu. Biz ceketlerle donarken turistler şortları ve sıfır kollularıyla geziyordu. Ne iş anlamadık :)

Müzenin girişinde hediyelik eşya dükkanları vardı.



Pansiyonun terasından, makinayı tutamayınca böyle bişey oluşmuş :)

2. gün akşam yağmur yağdı. Islanmayı göze alıp fotoğrafladım hemen :)

---Devam Edecek---

7 yorum:

  1. Defalarca gezip gördüğüm ve çok sevdiğim bi yer. Böyle otantik yerler beni büyülüyo...

    YanıtlaSil
  2. sağol beyaağğ iyi geldi. şu göremeyi sahile alsalar yaneeeğ:)
    kuruduk izlerken :) mağdem sahili tercih ediyosun sahil göremesi fotoları istiyozzzz.
    :)

    YanıtlaSil
  3. @bahar006, benim de ilk gidişim değildi, ilk gün güzeldi ama karasal iklim beni pek sarmıyor :)

    @deeptone, kapadokyanın denizi olsa güzel olurdu :) umarım bu dönem sahil havası alırız, bol bol foto koyarım o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. ayy ne kadar güzel bi yermiş ya, gidilesi görülesi :D

    YanıtlaSil
  5. @Hamide Tekin, kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  6. I really like it when individuals arrive collectively and share opinions, fantastic web site, maintain it up.

    YanıtlaSil
  7. @Adsız, I'm glad you think like that :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...