30 Ocak 2011 Pazar

Mamma Mia!!!

Heryerde kar var. Dışarısı buz gibi. Tatil günü evde olunca ne yapılır? Tabiki yemek :)
İlk kez denediğim yayla çorbasıyla karşınızdayım. Kendini beğenmiş demeyin ama restorantlarda yediklerimden bile lezzetliydi. İnternette okuduğum tariflerin etkisi büyük tabi. Paylaşım içinde olmanın faydaları :) Tavuk ya da et suyu olmadığı için normal su kullandım. Yine de leziz oldu :) Ayrıca pirinç yerine de tel şehriye koydum. Pirincin verdiği nişasta tadını sevmiyorum. Genelde herkes yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp çorbaya ilave ediyor. Püf noktası ise, önce unu yağda kavurup çorbaya eklemek, sonra yoğurtla yumurta sarısını. Kavrulmuş unun çorbaya kattığı lezzet inanılmaz. Bu püf noktası için hünerlibayanlar bloguna teşekkürlerimi iletirim. Orjinal tarif
 
 Hızımı alamadım ve geçen gün Touch The Sky'ın blogunda gördüğüm mantarlı tavuğun farklı bir versiyonunu yaptım.

 Tavuk güğsünü, mantarı, soğan-biberi ayrı ayrı tavalarda pişirdim. Beraber pişirince tavukla mantarın suyu soğan-biberi eritiyor. Sonra birleştirip üzerine küp küp doğradığım domatesleri ekledim. Karabiber, kırmızıbiber, soya sosu, sarımsak tozu, biraz da sevgi falan ekeledim :) Domatesler pişip, malzemeler özleşdikten sonra ocaktan indirdim.
 İlham verdiği için Touch The Sky'a teşekkürler. Onun tarifi için
http://touchtosky.blogspot.com/2011/01/soya-soslu-hardall-tavuk.html

2 yorum:

  1. afiyet olsun canım ohhh mis gibi olmuştur eminim :) aaa ne çok sevindim tarifimi denediğin için :)) muckk

    YanıtlaSil
  2. touch the sky, valla ne yalan söyleyeyim mis gibi oldu :) sen hep yap ben hemen denerim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...