27 Şubat 2011 Pazar

Eğim Maketi Vol.1

Bu dönem 411 Şehircilik Projesi'nde Pazarören beldesini çalışıyoruz. Haftaya gidip arazi çalışması yapacağız. Gitmeden önce analiz araştırmaları ve topoğrafya maketi yaptık. 1/2000 ölçeğinde ve eğim eğrilerini dikkate alarak şekillendirdik. 1 mm kalınlığındaki mukavva ile çalıştık, 2000 ölçeğinde 2 metreye denk geliyor. Beldeyi 4 er kişilik gruplar şeklinde kura ile paylaştık ve maalesef bize en eğimli arazi olan 1422 - 1538m  arası geldi. Yani 116 metre, yani 56 kat :(  2000 lik harita çok büyük olduğu için ikiye kestik. Bölge kaz ayağı şeklinde. Aşağıdaki haritaları bitişik düşünün. Bizim alanı işaretledim. Eğim çizgilerinin en yoğun olduğu yer olduğundan siyah görünüyor.

 Başladık katları tek tek çizip kesmeye.


 Manikürlü ellerime yakışıyor mu hiç :)

 Ne kadar mukavva harcadık tahmin bile edmezsiniz. Bütün sınıfın maketleri 300 lirayı aştı sanırım.

 İlerledikçe güzel görünmeye başladı :)

Bizim maketin parçaları silaha benziyordu :)

Zımpara yapmak çok kirli ve sıkıcı bir iş! Zımparaya yardım eden E.Z.Ç ye ve maketin yapımında katkıda bulunan diğer tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.

3 günlük zorlu mesainin ardından eserimize gurur duyabiliriz artık.


Bunlar da diğer grupların maketleri. Bizim bölgenin ne kadar sıkıntılı olduğunu anlamışsınızdır heralde :)



Biz zafer sarhoşuyken, bu maketin sınıfa ait olduğunu ve her 3 kişilik grubun kendi çalışma alanının maketini tekrardan yapacağı yani her maketin 3 tane kopyasının daha yapılacağı açıklamasıyla isyan bayrağını çektik: NE YAPTIN HOCA?!

---Devam Edecek---

0 Yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...