İlk defa denediğim evde makarna olayından sağ salim çıkmayı başardım :)
Malzemelerimiz oldukça basit un, su, tuz, zeytinyağı ve yumurta. Ben tam buğday unu kullandım.
Hepsini karıştırıp sert bir hamur elde ediyoruz ki yoğurmak acayip kas gerektiriyor :)
Hamuru streçleyip 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Dinlenmiş hamurdan ufak parçalar koparıp incecik açıyoruz. Ay başardım galiba :)
Hamuru katlayıp ince şeritler halinde dilimliyoruz.
Bu haliyle haşlanabiliyor ama kurutup daha sonra kullansak bence daha güzel olur :)
Vay vay vay, bravo vallahi, ellerine sağlık heracım:)
YanıtlaSilkıssss sen baya hamaratmışın!!!
YanıtlaSilben bayılırım ev makarnasına anam bunu da canım çekti yaaa :(
YanıtlaSil@bahar006, teşekkürler :)
YanıtlaSil@gülümse, öyleyim tabii :)
@Joveland, sevilmez mi yaaaa :)
benim bile canım çekti adı makarna olmasına rağmen. düşün yani! :)
YanıtlaSil@ilnevya, öğrenci milletinin bile canı çektiyse bu sektörde potansiyel görüyorum :)
YanıtlaSilGerçi sen artık hedef kitlem değilsin :)
kolaymış. deneyebilirim. makarna peek severim. yemek şubesi sadece ablan değilmiş.
YanıtlaSil:)
@deep, dene mutlaka ama o kadar kolay değil mon cher :)
YanıtlaSilAnlaşmamız var, ben okuldayken yemeği o yapar, tatildeyken elini sürmez :)
İnanmıyorum demek sen yaptın harikasın :)
YanıtlaSilEvlenmeden önce Kitchenaid almıştım makarna aparatlarıyla birbirinden değişik makarnalar yapmak gibi hayallerim vardı ama çok üşeniyordum taaa ki bu postu görene kadar :)
@Did Dans La Mode, benim de bir aparatım olsa çok iyi olurdu :)
YanıtlaSilTv'de sürekli makarna yapılan İtalyan yemek programları seyredince gaza geldim. Makinan varsa çook daha kolay, denemeni tavsiye ederim.