Domates - biber müptelası olan bünyemi kışın da besleyebilmek için konserve yaptık :)
Domatesleri yıkayıp dörde böldük. Genelde kabukları soyuyorlar ama büyük parçalar halinde olduğu için biz soymadık. Biberleri köy biberi, çarliston ve sivri biberden karıştırarak kullandık. Onları da yıkayıp, ayıklayıp üçe böldük. Her ikisini de biraz sıvıyağın içinde yumuşayana kadar pişirdik. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak deepfreeze'e kaldırdık. Kışın bolonez soslu spagettimi susuz ve tatsız domatesler süslemeyecek :)
Elim değmişken bir de kısır yaptım. Belki ilham olur size :)
Bir de tavuk suyuna şehriye çorbası, hamaratlığım üzerimde :)
Ne güzerl yapmışsın konserveleri...Kışın afiyetle yersin inşallah , ellerine sağlık
YanıtlaSil@içimizdeki karnaval, sağol canım, zahmetli ama değdi :)
YanıtlaSilnasıl da canımı çektirdin hepsine. konserve hiç yapmadım ama dur anneme sölüyim yapsın bana ne.
YanıtlaSiliki kişilikli olmak ne güzel. seni kıskanmamak elde değil.
:)
@deeptone, anneler bugünler için :)
YanıtlaSilbazen güzel bazen de kabus gibi :)
yaa domates ilgimi çekti, bende bunun sıkıntısını kışın cok ceken biri olarak,yapabilirim ....emeğine sağlık..
YanıtlaSilhttp://gozdenin-gozunden.blogspot.com/
@gözde'nin gözünden, çok rahat edersin benden söylemesi :)
YanıtlaSilBence fazla kişilikli olmak çok eglenceli :)
YanıtlaSilBende denicem bunları hiç yapmamıştım. ayrıca kısırada bayıldım ellerinize saglık ve afiyet olsun :)
@Aslı, öyle mi dersin? :)
YanıtlaSilkonserveyi mutlaka dene domatesler bitmeden :)
Eline saglik,biz de boyle yaptik :)
YanıtlaSil@luzumsuzisleruzmani, aklın yolu bir :)
YanıtlaSil